Η Dua Lipa σχεδιάζει τον επόμενο δίσκο: «Θέλω να είναι pop, αλλά τείνω προς τη soul»

Καινούρια δημιουργική κατεύθυνση θέλει να χαράξει η Dua Lipa.

Η Dua Lipa έχει βάλει σε εφαρμογή τα πρώτα σχέδια για το δεύτερο ολοκληρωμένο δίσκο της και για το σκοπό αυτό έχει συναντήσει δύο από τους πιο επιτυχημένους παραγωγούς στην pop μουσική.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό «Rolling Stone», η 22χρονη τραγουδίστρια μοιράζεται για πρώτη φορά ότι επιθυμεί να χαράξει μία νέα δημιουργική αλλά και μουσική κατεύθυνση.

«Θέλω να συνεχίζει να είναι pop, αλλά τείνω περισσότερο προς το soulful», λέει, φέρνοντας ως παράδειγμα έμπνευσης το «Electric Chair» του Prince, το νέο άλμπουμ των Francis and the Lights, ακόμα και τους hip-hop Outkast. «Η φωνή μου προσφέρεται κατά κάποιον τρόπο για αυτό το είδος», υποστηρίζει.

Τους τελευταίους μήνες, η Dua Lipa βρέθηκε στο στούντιο με πλατινένιους hitmakers όπως ο Mark Ronson και η pop ιδιοφυΐα Max Martin.

«Πέρασα μία εβδομάδα με τον Max και ήταν η πρώτη φορά όπου ένιωσα σαν να υπήρχε πολύ περισσότερο μέθοδος για τα πράγματα που έγραφα. Πρώτα βάζεις κάτω τις μελωδίες μαζί του, τις ακούς ξανά και ξανά και λες, “ίσως θα έπρεπε να αλλάξουμε αυτή τη νότα”», περιγράφει.

Η Dua Lipa εξιστορεί όσα έχει μάθει δίπλα στους έμπειρους παραγωγούς:

«Δε θα μπορούσες να χρησιμοποιείς τις ίδιες λέξεις πολύ συχνά, δίπλα τη μία στην άλλη. Και δεν μπορούν τα πάντα να ξεκινούν από την ίδια λέξη, επειδή δεν το κρατά τόσο ενδιαφέρον. Έπαιξα στον Max Martin κάποιο από το υλικό που δημιούργησα στην Τζαμάικα και είπε, “θα μπορούσες να το απλοποιήσεις εντελώς αυτό. Απλά επανέλαβέ το δύο φορές. Κάν’ το ευκολότερο για τον ακροατή.” Έχει πολλούς κανόνες και θεωρίες.»

Πριν ολοκληρωθεί το δεύτερο άλμπουμ της, η Dua Lipa θα ήθελε να προωθήσει ακόμη περισσότερα singles από τον παρθενικό δίσκο της που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο Ιούνιο και έφερε ως τίτλο το όνομά της.

Επί του παρόντος, το «IDGAF» είναι το τραγούδι που έχει πάρει τη σκυτάλη από το smash hit «New Rules» του ενός δισεκατομμυρίου προβολών στο YouTube.

Πηγή: hit-channel.com

SHARE:

Σχετικά

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com