«Η μουσική έχει γίνει πολύ κοριτσίστικη», εκτιμά ο Bono

Την άποψη του για την εξέλιξη της μουσικής και ειδικά της rock, εξέφρασε με το δικό του τρόπο ο Bono.

Ο αρχηγός των U2, Bono, εξέφρασε την πίστη ότι «η οργή βρίσκεται στην καρδιά» του rock ‘n’ roll, ένα χαρακτηριστικό, που όπως εκτιμά, λείπει από τη rock μουσική του 2017.

Ο Bono τόνισε ότι η μουσική «έχει γίνει πολύ κοριτσίστικη» τα τελευταία χρόνια, με το hip-hop «το μόνο είδος για νεαρούς οργισμένους άνδρες προς το παρόν».

Ο τραγουδιστής του θρυλικού rock συγκροτήματος εξέφρασε τις απόψεις του σε νέα συνέντευξή του, στο «Rolling Stone», στην οποία θρήνησε την έλλειψη «νέων οργισμένων ανδρών» στη rock μουσική το 2017.

Ο Bono είπε ακόμη ότι τα παιδιά του τον βοήθησαν να ανακαλύψει νέα μουσική.

«Η Jordan είναι σνομπ μουσικά, είναι indie snob», εξήγησε. «Η Eve ακούει hip-hop. Ο Elijah είναι σε μπάντα και έχει πολύ δυνατά συναισθήματα για τη μουσική, αλλά δεν κάνει καμία διάκριση, ας πούμε μεταξύ των συγκροτημάτων The Who και The Killers. Ή μεταξύ των Nirvana και των Royal Blood. Δεν είναι θέμα γενεών γι’ αυτόν. Είναι ο ήχος και πώς τον βιώνει. Πιστεύει ότι η rock and roll επανάσταση είναι στη γωνία.»

«Όταν ήμουν 16 ετών, είχα πολύ θυμό μέσα μου», συνέχισε. «Πρέπει να βρίσκεις ένα μέρος γι αυτό και για κιθάρες, ή για ντραμς. Όταν κάτι τέτοιο διατηρείται, δεν είναι καλό… Μπορείς επίσης να το βάλεις σε φορμαλδεΰδη».

Τελικά, τι είναι το rock & roll; «Η οργή βρίσκεται στην καρδιά του. Γι’ αυτό και οι Who ήταν ένα τόσο μεγάλο συγκρότημα. Ή είναι οι Pearl Jam. Ο Έντι έχει αυτή την οργή… Θα επιστρέψει», τόνισε ο αρχηγός των U2.

SHARE:

Σχετικά

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com